Aanbod jongeren en volwassenen

Drugstories classic

Sinds 2005 een vaste waarde. Een mix van foto's, verhalen, filmpjes, stellingen... over alcohol, illegale drugs, games, social media...

Onze ervaren sprekers passen het standaard programma steeds zo goed mogelijk aan aan de groep jongeren waar ze op dat moment mee werken. Hier vind je meer info.

Getuigenis

In deze sessies ligt de nadruk meer op de persoonlijke ervaringen en de verhalen van de spreker. 

Naast informatie wordt vooral gefocust op de emotionele belevenis van de getuigenis.

De Grote Drugsquiz

Een interactieve quiz waarbij alle leerlingen hun smartphone mogen gebruiken. Vragen over soorten (il)legale drugs, de gevaren, gebruik, verslaving, wetgeving, hulpverlening... Hiervoor moet de school wel over een voldoende sterk wifi netwerk beschikken.

Smart omgaan met de smartphone

Hoe maak je jongeren van de lagere graden meer bewust van hun omgang met hun favoriete speeltje? Op een ludieke manier leren ze op een andere manier kijken naar sociale media en gamen. Sterk wifi netwerk nodig, maar kan eventueel ook off-line. Meer info.

Etnische minderheden

Drugstories organiseert ook vormingen voor sleutelfiguren binnen culturele minderheden. Op die manier kunnen we ook essentiële preventieboodschappen tot bij moeilijk bereikbare doelgroepen brengen. Hiervoor werken we samen met steden en gemeenten (o.a. Stad Gent). 


Cannabis workshop

Dit programma is bestemd voor jongeren die regelmatig cannabis gebruiken of waarvan sterk vermoed wordt dat ze problematisch gebruiken. Deze jongeren krijgen zeer gerichte productinformatie, wetgeving, voor- en nadelen, fysieke en psychische risico's... En ook manieren om de risico's van hun gebruik te beperken. Uiteraard is de boodschap vooral ontradend, maar niet belerend... 

Alcohol- en drugsbeleid

Hoe zet je in je organisatie een alcohol- en drugbeleid om in de praktijk? 

- informatiesessies voor werknemers
- communicatieworkshops voor managers
- individuele coaching van mensen die kampen met alcohol- of drugproblemen

Meer info op:  www.alcoholendrugscoach.be 

Alcohol- en drugscoaching

Privé coaching van mensen die kampen met alcohol- of drugproblemen. Al dan niet op doorverwijzing van de dokter. Discretie verzekerd.

Meer info op: www.alcoholendrugscoach.be 

Voor alle preventie activiteiten op school mail info@drugstories.be of bel 0486/83.06.72.