Drugpreventie op school

Vandaag experimenteert één op vijf jongeren met illegale drugs. De kans dat ook jouw leerlingen hiermee in contact komen is groot. Hoe kunnen we nu aan drugpreventie doen?

Het is als leerkracht of ouder geen gemakkelijke taak om geloofwaardig en onbevooroordeeld over drugs te praten. Het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction benadrukt het belang van sociale vaardigheden in combinatie met objectieve informatie over drugs. Dit is ook wat Drugstories doet op school: informeren, doen nadenken, waarschuwen voor onverantwoord gebruik met (il)legale drugs.

Drugstories is een uniek drugpreventieproject dat sinds 2005 leerlingen, leerkrachten en ouders effectief leert omgaan met (il)legale drugs. Ons team verzorgt jaarlijks meer dan 200 drugpreventie sessies in tientallen scholen. 

Drugstories is erkend lid van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen (VAD) en werkt ook samen met lokale preventiediensten.

Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden die we aanbieden voor leerlingen, leerkrachten en ouders.

Je bent altijd welkom om een sessie bij te wonen. Bekijk dit korte Youtubefilmpje, mail info@drugstories.be of bel 0486/83.06.72 voor meer informatie of reserveringen.