LeerkrachtenEén op de zeven jongeren experimenteert vandaag met illegale drugs. Meer dan de helft komt wel eens op een plaats waar drugs gebruik worden. De kans dat u vroeg of laat met jongeren onder invloed geconfronteerd wordt is dus reëel.

Luc Rombaut weet heel goed waar hij over praat. Hij is immers zowel ervaringsdeskundige, schrijver als leraar. Hij vertelt niet alleen boeiende en herkenbare verhalen, maar geef ook tips hoe je als leerkracht of als leerlingenbegeleider kan praten over drugs.

Dankzij de interactieve presentatie Drugstories met film, foto's en verhalen over zijn eigen ervaringen, worden drugs meer bespreekbaar op school. Drugstories werd reeds voor 100.000 leerlingen en duizenden leerkrachten uit meer dan 100 scholen opgevoerd.

Drugstories voor leerkrachten duurt ongeveer 2 uur en is aangepast aan de specifieke situatie van de LEERKRACHT

Deze presentatie is ook geschikt als onderdeel van een pedagogische studiedag en geeft onder andere een antwoord op volgende vragen:

- Welke drugs gebruiken jongeren?
- Waarom gebruiken sommigen wel/niet?
- Hoe gevaarlijk zijn drugs eigenlijk?
- Hoe snel ben je verslaafd?
- Hoe voelt het om een joint te roken?
- Hoe weet je nu of een leerling drugs gebruikt of niet?
- Hoe pak je een gesprek over drugs aan?

Drugstories voor Leerkrachten maakt best deel uit van het drugpreventieplan op school dat u samen met een preventiewerker kan opstellen.

Er bestaan ook vergelijkbare presentaties die zich richten tot LEERLINGEN  en OUDERS (ouderraad, vereniging, bedrijf...). Aangezien ook de begeleidende leerkrachten de presentaties voor leerlingen kunnen bijwonen, kan er nadien ook in klasverband nog worden nabesproken.

Contacteer Luc voor meer informatie.